Başta, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay olmak üzere bir çok fetöcü 'Türk Milleti adına' karar vermeye yetkili mahkemelerce çeşitli cezalara mahkum edildi.
İstinaf mahkemeler tarafından onaylanan ceza dosyaları, sanık avukatları tarafından zaman kazanmak amacıyla Yargıtay'a gönderildi. Yüksek mahkemenin değişik dairelerinde onay bekleyen, Fetö ile iltsaklı isimlerin yargıtay süreci tam anlamıyla bayram sevinci yaşamalarına neden oldu.
Korona tedbirleri kapsamında Adalet Bakanlığının talimatı ile duruşmalar ertelendi, Yargıtay'da acil olmayan dosyalar inceleme dışı bırakıldı.
Çay'a Cumhur İttifakı piyangosu
Fetö ile bağlantılı olduğu iddiası ile Adana Bölge İstinaf Mahkemesince hakkında 2 yl 1 ay hapis cezası verilen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay dosyasının sümen altına atıldığına ilişkin iddialar hukuk çevreleri arasında tepkilere neden oldu.
MHP'nin Cumhur İttifakı içinde kaldığı sürece Çay'a dokunulmayacağını vurgulayan siyasetçiler, "AK Parti hassas bir dönemden geçiyor. Bu süreçte desteğine şiddetle ihtiyaç duyduğu MHP'ye rağmen Çay'ın cezaevine gönderilmesi için bir süre daha beklenileceğe benziyor" şeklinde konuştular.
İddialar böyle,
Bekleyip göreceğiz.
Sultan YAŞAT
“Cinlerin Düğünü” Toronto Film Festivali’nde: Korku mu, Aile Trajedisi mi?
Ali DENİZ
İnanmak..?
Sevim AĞAMULLA
(Ba'de harâbi'l-Basra)
Orhan ERGEZER
Harran’daki KPSS Olayı
İsmail GÖKTÜRK
İkbalden zillete Adana..
Ülkü REYHANİOĞLU
Kendine geç kalmadan
Özlem ERDOĞAN
Çoban Dede Türbesi İçler Acısı durumda
Av. Alev SEZEN
Çerçeve Yasanın Hukuki Ve Siyasi Açıdan Değerlendirmesi