Adana siyasetinde yeni bir dönem başlıyor. Milliyetçi Hareket Partisi, merhum Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım’ın oğlu Hakan Yıldırım ile birlikte altın çağını yaşamaya hazırlanıyor. Bu sadece bir siyasi değişim değil, aynı zamanda bir mirasın, bir hatıranın ve bir davanın yeniden hayat bulmasıdır.
Merhum Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, MHP’nin hafızasında derin izler bırakmış bir isimdi. Genel Merkez’de üstlendiği görevlerde, teşkilatın disiplinini ve davaya bağlılığını her zaman ön planda tutmuştu. Adana’da ise halkla iç içe, samimi ve mücadeleci duruşuyla tanınırdı. Onun en büyük özelliği, siyaseti bir makam değil; bir dava hizmeti olarak görmesiydi. Bugün Hakan Yıldırım, babasının bu anlayışını yaşatarak aynı davayı omuzluyor.
Adana insanı vefayı bilir. Recai Yıldırım’ın hatırası, partililerin gönlünde hâlâ canlıdır. Hakan Yıldırım’ın il başkanlığı, tabanda sadece siyasi bir heyecan değil; aynı zamanda duygusal bir güven dalgası yaratıyor. Çünkü bu göreve gelen, bir babanın mirasını taşıyan evlattır. Partililer için bu, geçmişin hatırasıyla geleceğin umudunun birleştiği bir andır.
'Altın çağ' söylemi, MHP’liler için bir hayal değil; bir hak ediştir. Yıllardır verilen emeğin, çekilen mücadelenin karşılığını alma zamanı geldi. Hakan Yıldırım’ın liderliğinde teşkilatın daha güçlü, daha disiplinli ve daha samimi bir yapıya kavuşacağına dair inanç, gönüllerde yerini buluyor.
Adana, mücadeleci ruhuyla bilinir. Bu şehirde siyaset, sadece sandıkta değil; sokakta, sofrada, tarlada yaşanır. Recai Yıldırım’ın yıllar önce bıraktığı iz, bugün Hakan Yıldırım’ın başkanlığında yeniden hayat buluyor. Çünkü o, hem bir babanın mirasını hem de bir şehrin umudunu taşıyor.
Süheyl ÇOBANOĞLU (RUBASAM Başkanı)
Sevr'in 106'ncı Yılında
Nedim BAYAR
"Seçilene kadar baş tacıyız, seçildikten sonra yabancı"
Buket ÇOKAN
29 Temmuz Gökyüzü: Jüpiter ve Güneş’in Kavuşumu Umudu Büyütüyor
Orhan ERGEZER
Yeni Parti Programının Hukuk ve Teknik Sınavı
Av. Alev SEZEN
STK Anlayışımız ve Yardımlarımız
Özlem ERDOĞAN
Koro İşkencesi
Ali DENİZ
Abartı çağında yaşıyoruz.
Güler ALTUNKOL
Kaos Meydanında İnsanlık
Tamer ÇEVİK
Medeniyet Sessizliktir