DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Özlem ERDOĞAN
Özlem ERDOĞAN

Oğlumun örnek alınası başarı öyküsü

Oğlumun öğrencilik hayatında akademik başarısı iyi değildi fakat, bir çok sanat alanına  yeteneği vardı.

Tiyatrodan drama eğitimi için özel davet almıştı. Müthiş bir taklit yeteneği vardı. Resim yarışmasında ödül almıştı, dolayısı ile resime de yeteneği vardı.Daha çocukken diksiyonu çok düzgün,insan ilişkileri ve diyalogları gayet iyi,konuşkan ve dışa dönük,özgüvenli bir kişilik yapısı vardı.Bu durum hep böyle devam etti.Sonra ben kendisini tiyatroya değil müziğe yönlendirmeye karar verdim.Kulağı çok iyiydi.Zaten Çukurova Üniversitesi kampüsü içindeki Lise  Konservatuar sınavını da iyi bir derece ile kazandı.Trompet eğitimi almaya başladı.Öğretmeni  Uğur Sayınbatur  enstrümanını çok iyi çaldığını söylüyordu. Bu da tabi bir emek gerektiriyordu.Sabah beş ya da altı gibi kalkıp enstrümanını çalarak sesini açması gerekiyordu ve okul haricinde evde de  trompet enstrümanını çalarak kendini çok iyi yetiştirdi.Enstrüman çalanlar bilirler;çok zaman ve emek gerektirir.Bir de bunu profesyonel olarak yapıyorsanız emek ve zaman birkaç kat artar tabi.Dört yıllık Lise eğitiminin sonunda meslek anlamında trompet sanatçısı olmanın kendisine maddi getirisinin yeterince olmayacağını, ileride evlendiğinde ailesine ve çocuklarına rahat bir yaşam sunamayacağını söyleyerek öğretmeninin tüm ısrarlarına rağmen müziği  bıraktı.Üniversite okumaya karar verdi.Ancak Konservatuar eğitimi aldığı için fen derslerindeki aldığı eğitim üniversite sınavına girmek için yeterli değildi.Bu nedenle sınavsız geçiş yaparak üniversite eğitimi alması için  yurtdışına Bosna Hersek’e Hukuk eğitimi almaya gönderdik.Notları iyiydi ancak bir sene sonra Yök tarafından okuduğu üniversitenin tanılırlığını kaldırıldı.Böyle olunca çok bocaladı ne yapması gerektiğine dair bir karar veremedi.Ben devreye girdim ve ‘’madem  okuduğun okulu Yök tanımıyor bırak gel oğlum ‘’dedim.Bunun üzerine Türkiyeye döndü.Önce 2 ay dersaneye gönderdik.Akademik alt yapısı olmadığı için çok zorlandı..Dersaneyi bıraktı ve evde Matematikten ve dilbilgisinden  özel ders aldırmaya başladı.Kendisi de birçok kitap getirterek o kitaplardan üniversite sınavına çalışmaya başladı.

Açık konuşmak gerekirse ben daha hayatım boyunca böyle yoğun bir tempo ile üniversiteye sınavına hazırlanan bir başka öğrenci görmedim.Ben de dahil Üniversite sınavına böyle yoğun tempo ile çalışmadım doğrusu.İnternet üzerindeki ders anlatım videolarını kulaklık ile hızlndırılmış bir şekilde yemek yerken bile dinliyor ve notlar alıyordu.Evden dışarı çok nadir çıkıyordu ve bütün sosyal medya hesaplarını dondurdu.Neticede İstanbulu istemesine rağmen Kıbrısta Hukuk Fakültesi kazandı.İki yıl orada okudu ve notlarını  yüksek tutarak İstanbul Kültür Üniversitesine yatay geçiş yaptı.İki yıl sonra da okulunu uzatmadan oradan mezun oldu.Ben kendi öğrencilerime de oğlumun bu çalışma temposunu zaman zaman  anlatır ve örnek gösteririm.Çünkü Konservatuar mezunu olduğu için  pek  akademik alt yapı olmadan tamamen kendi gayreti azmi ve çalışkanlığı ile Hukuk Fakültesini kazandı.Dört yılda da okuyup mezun oldu ve stajını da tamamlayarak avukatlık Ruhsatnamesini aldı.
Terkedilen bir müzik eğitimi sonrası kendi azim ve çabası ile kazanılan Hukuk Fakültesi ve sonrasında Kıbrıs’ta başlayıp İstanbul’da biten Hukuk eğitimi ile zorlu bir başarı öyküsüdür oğlumun hikayesi.Neticede profesyonel anlamda müzikten anlayan ve trompet gibi zor bir enstrümanı hobi olarak çalabilen,sanattan anlayan, tarihe meraklı kendi çabası ile İngilizce öğrenip bilen entelektüel ve aydın bir genç adam yetiştirmiş olmanın bir anne olarak  haklı gururunu yaşıyorum.Bu yazıyı oğlumun sıfırdan getirdiği ve yakaladığı başarıyı gençlere  örnek olsun ve ümitsizliğe kapılmasınlar diye kaleme aldım.Umarım bu azim ve kararlılık gençlere faydalı olacak ve onlara umut ışığı olacaktır.Her şey gönlünüzce olsun gençler.Yeter ki siz isteyin ve ne istediğinizi bilin…Başarı peşinizden gelecektir mutlaka.

NELER SÖYLENDİ?
@
Özlem ERDOĞAN

Özlem ERDOĞAN

DİĞER YAZILARI Kronos Okullarda Şiddet ve Yaşanan Can Pazarı Hediye Verme Adabı Komik Bir Anı Öğrencisinin elinde can vermek Medine’de kutsal mekanları ziyaret Umre İbadeti Umre yolcularının havalimanındaki zemzem çilesi Bir Erkeğin Yanında Karısına Küfür Edilemez Öğretmerlerin CİMER Çilesi Kavram Karmaşası Adı Bende Saklı Bir Kadın 114 No.lu Belediye Otobüsü.. Bir Güzergahın Nefes Alamayan Yolcuları Avrupa gezisi izlenimlerim -3- Avrupa Gezisi İzlenimlerim -2- Süha Turizm Şirketi Üzdü Avrupa Gezisi İzlenimlerim -1- Benim Canım Kız Kardeşim Vefa Yazısı İSİMLERİN  TAŞIDIĞI  ENERJİ  VE MİSYON  HEM  DE BİLE İSTEYE.. Öğretmenevlerinde Öğretmenlerden Başka Herkes Kalıyor Dizilerdeki çürümüşlük  Utanç taraf değiştirdi (Bu çağın kadın ve utanç davası) Mor Cepken Kadının adı yok Her Kadın Anne Olabilir Ama Her Anne 'Ana' Olamaz Fikrimin İnce Gülü Umut Sokağın Tavanı Kadar (2) "Bugün benim doğum günüm" Duçar duruma düşürülmek Portakal Çiçeği Karnavalının ardından Bayramda Kayseri ziyareti ve izlenimlerim Umut Sokağın Tavanı Kadar Küfür Telefon işkencesi Evlat sevgisinin kudsiyeti 65 yaş üstüne iade edilen itibar Uğur Mumcu Bulvarı Çöp ve Pislik içinde Mum Sanat İle Buluşuyor Öğretmen Maaşı Deprem ve alışkanlıklarımız Telefon rehberimizden sildiklerimiz SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL AÇLIKTAN MİNÜBÜSTE BAYILDIĞINI ANLATAN ÖĞRENCİM Başıboş dolaşan sokak köpekleri tehlike arzediyor OKUL YOLU ÖLÜM YOLU OLMASIN! DEĞİŞİM VE FRANZ KAFKA BALKAN VE AVRUPA TURUMDAN İNSAN MANZARALARI BALKANLAR VE AVRUPA GEZİ İZLENİMLERİM  Tik Tok canlı yayınları Tunceli, munzur Çayı, Elazığ, Malatya gezi izlenimlerim Mutlu Anneler Mutlu Çocuklar Yetiştirir Z kuşağında psikiatri vakalarındaki artış Bergen filmi neden bu kadar sevildi? Aldatma üzerine bir anekdot Satranç sporu Aldatma üzerine bir anektot Ensest ilişkiler sapkınlığın ve toplumsal yaranın sırlı aynada yansımasıdır Hayatından çıkarabilmek Mutlu insanların hikayesi olmazmış Aşı krizi Sevebileceğiniz birine öyle kolayca rastlayamazsınız Milli Eğitim'den gelen yazılar bilmece gibi Sevgi Tekleşmektir Müzisyenlerin enstrümanlarını kırması acı verici Aşk iki kişiliktir Kuma dramı Ünzile Covit 19 aşısı sağlık iksirim Pandemi süresince eğitim Kiracın mı var derdin var Bayıltıcı spreylere dikkat!
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1GALATASARAY3477
  • 2FENERBAHÇE3474
  • 3TRABZONSPOR3469
  • 4BEŞİKTAŞ3460
  • 5RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ3457
  • 6GÖZTEPE3455
  • 7SAMSUNSPOR3451
  • 8ÇAYKUR RİZESPOR3441
  • 9TÜMOSAN KONYASPOR3440
  • 10KOCAELİSPOR3437
  • 11CORENDON ALANYASPOR3437
  • 12GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ3437
  • 13KASIMPAŞA3435
  • 14NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ3434
  • 15İKAS EYÜPSPOR3433
  • 16HESAP3432
  • 17ZECORNER KAYSERİSPOR3430
  • 18MISIRLI3430
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Sizce, Türkiye'nin Dış Politikasını emanet edebileceğiniz lider hangisi olabilir
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA